Wendy heeft heel goed geslapen vannacht! Vanochtend een prima ontbijtje gehad: brood met kaas, een papje (om het beeldend te maken: soort van rijstepapje) en een kopje koffie. Alle indrukken, prikkels en gebeurtenissen zorgen ervoor dat het bijna surrealistisch is wat er allemaal gaande is in korte tijd. Maar dit is gewoon de Russische zorg: je bent patiënt, ernstig ziek en dat moet heel rap aangepakt worden!

Wendy blijft heel erg optimistisch en positief! Wat een kanjer! Het ontbijt en de ziekenhuiskamer zien er misschien wat minder flatteus uit, maar de zorg die ze hebben voor Wendy is werkelijk fantastisch!

Zo rond 09:30 uur Nederlandse tijd krijgt Wendy het verlossende bericht: Wendy is negatief getest op Covid en mag verkassen naar een andere kamer. Weer een grote onzekerheid die nu weg is! Dit betekent dan ook dat de onderzoeken kunnen beginnen. Om 10:00 uur is er een hartfilmpje gemaakt, er is een longonderzoek, röntgenfoto’s zijn gemaakt. Ook zijn er echo’s gemaakt.  De communicatie in het ziekenhuis is anders dan in Nederland. Waar ze in Nederland gaan uitleggen wat er allemaal gaat gebeuren, wordt er in het ziekenhuis in Moskou weinig gecommuniceerd over wat er gaat gebeuren. Wendy laat het allemaal over haar heenkomen.


Vanmiddag heeft Wendy anderhalf uur onder de MRI-scan gelegen en die wordt morgen met Dr. Fedorenko besproken.
Na alle onderzoeken was er ook tijd om Ashley en Roel te bezoeken in de gemeenschappelijke kamer. Heel fijn om elkaar te kunnen steunen!