Wendy’s verhaal op L1

Wendy Smedts (29) uit Horst heeft in het paasweekeinde een website opgestart waarmee ze hoopt 75.000 euro op te halen om haar zenuwziekte MS (multiple sclerose) te kunnen stoppen.

Voor die behandeling die gepland staat op 4 oktober moet Wendy naar Rusland. In Nederland wordt deze behandeling, een stamceltransplantatie, voor MS patiënten nog niet gedaan. Eerst moet aanvullend onderzoek plaatsvinden en dat heeft tijd nodig.

Beschadigingen
Tijd die de 29 jarige Wendy niet heeft. Want hoe langer het duurt hoe slechter de behandeling zal lukken. “Hoe meer beschadigingen je hebt, hoe minder goed je uit die behandeling komt. Daarom wil ik naar Rusland om de MS te stoppen en een toekomst op te bouwen want die ziet er op dit moment niet rooskleurig uit.”

Vage klachten
Wendy heeft al 10 jaar vage klachten die ze niet goed kan thuisbrengen. Vorig jaar zomer werden deze klachten steeds erger. Ze had sinds een week of drie een slepend been. Na verschillenden behandelingen bij de fysio gingen de klachten maar niet over. Uiteindelijk kwam ze bij een chiropractor terecht die haar vertelde zo snel mogelijk naar een neuroloog te gaan omdat er volgens hem meer aan de hand was.

Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en binnen enkele dagen krijgt ze de diagnose primair progressieve MS (PPMS).

PPMS
De ziekte tast het zenuwstelsel steeds verder aan en de klachten worden daardoor steeds ernstiger. Zelfs zo erg dat ze in een rolstoel terecht kan komen.

Wendy die wandelen als hobby heeft kan nu nog maar met moeite een kilometer lopen. Haar hobby kan ze daarom niet meer uitoefenen. Toch heeft ze hoop dit wel weer te kunnen. Door een programma dat ze samen met haar vriend op televisie ziet krijgt ze weer hoop.

“In dat programma van RTL ‘Over Winnaars’ zag ik een vrouw die de behandeling in Rusland heeft gehad die ik ook wil krijgen. Die vrouw kon weer 10 kilometer lopen. Dat wil ik ook, vandaar dat we de inzamelingsactie zijn begonnen.”

Geld doneren
Om de benodigde 75.000 euro bij elkaar te krijgen heeft Wendy dit paasweekeinde een website “wendywilweerwandelen” opgestart. Hier kunnen mensen die haar willen steunen geld doneren. De teller staat momenteel op 14.275 euro.

Bron: https://www.1limburg.nl/wendy-zoekt-75000-euro-voor-ms-behandeling-rusland