Wendy’s verhaal op nieuws uit Horst aan de Maas

NZAMELINGSACTIE VOOR 29-JARIGE WENDY UIT SEVENUM

door Nicolay van Kempen | 3 april 2021 18:55 | HorstSevenum

Wendy Smedts uit Sevenum heeft een progressieve vorm van MS. Als ze nu geen actie onderneemt, gaat ze drastisch achteruit. Ze kan in het buitenland een behandeling ondergaan die haar MS stopt. Vrienden en familie van Wendy hebben een crowdfunding op touw gezet.

VERSCHRIKKELIJK

Al negen jaar heeft de 29-jarige MS-patiënt Smedts, vage, beperkende klachten, zoals een evenwichtsprobleem en loopstoornissen. In de zomer van 2020 werd ze opgenomen in het ziekenhuis, met een slepend been en werd de diagnose PPMS gesteld. Een vorm van MS zonder herstelperiodes. “Mijn wereld stortte in”, zegt Smedts. “Het is verschrikkelijk om op zo’n jonge leeftijd zoveel beperkingen te voelen.”

HOOP

Omdat de Nederlandse gezondheidszorg alleen remmende medicatie biedt voor MS, gaan steeds meer MS-patiënten naar buitenlandse ziekenhuizen voor een Hematopoietische Stamceltransplantatie (HSCT) die MS stopt. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat deze behandeling bij sommige vormen van MS nieuwe aanvallen kan voorkomen en achteruitgang kan stoppen. Voor de Sevenumse is het de enige hoop op een toekomst; voor zichzelf en met haar partner Erwin. “Voor ons genoeg reden om vol hoop en goede moed te beginnen aan een inzamelingsactie”, vertelt partner Erwin.

DONATIE

“De komende tijd zullen we via verschillende kanalen Wendy’s verhaal vertellen en mensen de mogelijkheid geven om een donatie te doen.” Al weken zijn vrienden en familie van Wendy bezig met het voorbereiden van deze crowdfunding. Het doel is om geld in te zamelen voor deze stamceltransplantatie in Moskou. “Onder de naam Wendy Wil Weer Wandelen zullen we mensen op de hoogte houden over de ontwikkelingen via social media en de website”, aldus Erwin.

Wil jij Wendy Smedts helpen om naar Moskou te gaan en haar MS stop te zetten? Ga naar www.wendywilweerwandelen.nl en doneer. 

Bron: https://www.nieuwsuithorstaandemaas.nl/nieuws/horst/inzamelingsactie-voor-29-jarige-wendy-uit-sevenum/