Na maanden voorbereiding was het vandaag dan EIN-DE-LIJK zover: de reis naar Moskou.
Weken van thuiszitten, mensenmassa’s vermijden, contacten op anderhalve meter, wekelijks een preventieve Coronatest hebben ertoe geleid dat de PCR-test thank god negatief was en we écht konden vertrekken!

Vanochtend in alle vroegte naar Schiphol gereden waar het inchecken en de controles soepeltjes verliep! De blik van Wendy, zo tegen 12:00 uur, nét voor het opstijgen, zei genoeg: ´IT GOES ON!
De vlucht zelf was relaxed! We wisten alleen niet wat ons te wachten stond toen we aan Russische grond stonden….

De deur van het vliegtuig ging open waar Wendy meteen werd opgewacht door een medewerker van het vliegveld aldaar. Wendy moest in de rolstoel zitten en de medewerker heeft Wendy in rap tempo naar de paspoortcontrole geloodst. De bagage werd van de band gegooid en bij het openen van de gate stond de volgende stap al op Wendy te wachten! Op een bordje stond te lezen: RUSSIA HSCT. In vogelvlucht werd de bagage in de taxi geladen en vertrok Wendy richting het ziekenhuis. Zo rond 18:00 uur Nederlandse tijd, toen we door de poorten van het ziekenhuis reden en bij de hoofdingang parkeerden, stond Anastasia Wendy al op te wachten.

Dit was een hele stressvolle dag, maar de behulpzaamheid en de vriendelijkheid van de mensen in Rusland maken deze reis helemaal geslaagd! Om zo ontvangen te worden is hartverwarmend! CHAPEAU!

Wendy zal vanavond nog een Covid-test doen en morgenvroeg de uitslag krijgen. Voor nu eerst uitrusten en op naar een fijne, positieve dag in Moskou!